Suomi, isänmaa ja kotimaa

Me suomalaiset olemme kamppailleet paikkamme maailman kansojen eturiviin. Siitä meidän tulee olla tyytyväisiä ja ylpeitä. Suomalaisuus on historiaa, perinteitä ja arvoja. Meidän tulee vaalia näitä arvoja ja edellyttää että maahamme saapuvat uudet asukkaat sopeutuvat niihin.

Monipuolinen elinkeinojen rakenne on yhteiskuntamme ydin. Se edellyttää että näemme yrittäjyyden, nimenomaan pienet ja keskisuuret yritykset hyvinvointimme moottorina. Tämä edellyttää että pidämme yllä laadukkaan ja aikaansa seuraavan sivistysjärjestelmän. Vauvasta aina mammaan meillä on mahdollista kehittyä ja hankkia  koulutusta.

Keskeinen voimavara tässä yhteiskunnassa on että huomioimme lapsiperheet ja heidät vaatimuksensa. Perheen on saatava entistä enemmän puhevaltaa omista ratkaisuistaan.

Keskiluokka on jäänyt jalkoihin vuosikymmenten aikana. Nyt on viimein aika nostaa kehään keskiluokka joka on laajin veronmaksajien ja palvelujen maksajien ryhmä. Keskiluokka on ei voi kaiken aikaa kantaa suurinta verovastuuta maamme taloudesta.

En hyväksy rasismia ja sen lieveilmiöitä. Se ei kuulu tämän yhteiskunnan henkiseen tilaan. Maamme ei saa kuitenkaan olla laittomien maahantulijoiden paratiisi. Meidän on oltava vahva vastustamaan laitonta maahanmuuttoa. Asiattomien turvapaikanhakijoiden palautus on oltava nopeaa ja tehokasta. Niille annamme suojan jotka sitä oikeusjärjestelmän päätöksen mukaan sitä tarvitsevat.

Suomi on muutakin kuin Helsinki. Meitä asuu yli neljä miljoonaa ihmistä muualla kuin pääkaupunkiseudulla. Tämä edellyttää että palvelut ja yhteiskunnan rakenteet tulee säilyttää myös maakunnissa.